Ασφάλιση Ενυπόθηκης Κατοικίας Δανειολήπτη

Γνωρίζατε ότι oι δανειολήπτες επιλέγουν την ασφαλιστική εταιρεία και όχι η τράπεζα?

Χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλιση της κατοικίας σε περίπτωση στεγαστικού δανείου δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Ένωση Καταναλωτών η Ποιότητα της Ζωής με στόχο να ενημερώσει τους λήπτες δανείων για τα δικαιώματά τους.

 

  • Εάν έχετε στεγαστικό δάνειο, τότε η ασφάλιση του ακινήτου, για το οποίο πήρατε το δάνειο, είναι υποχρεωτική.
  • Έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρία θέλετε, αρκεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη σύμβαση του στεγαστικού δανείου.
  • Οι υποχρεωτικές καλύψεις είναι αυτές του σεισμού και της πυρκαγιάς. Οι υπόλοιπες καλύψεις είναι προαιρετικές.
  • Εάν έχετε ήδη ασφαλίσει το ακίνητό σας μπορείτε, εάν θέλετε, να αλλάξετε ασφαλιστική εταιρεία, πριν την ανανέωση του συμβολαίου.

Ασφάλιση σε άλλη εταιρεία από αυτή της τράπεζας

Εάν θέλετε να αλλάξετε εταιρεία θα πρέπει να το κάνετε προσκομίζοντας το νέο ασφαλιστήριο τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη λήξη του παλαιού, ώστε να προλάβετε την τράπεζα και να μην “τραβήξει” τα χρήματα της ασφάλειας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό για την ανανέωση του συμβολαίου. Επίσης, όταν προσκομίσετε το ασφαλιστήριο της άλλης εταιρείας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να περιλαμβάνονται τα σωστά στοιχεία της ασφάλισης, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να απορριφθεί το συμβόλαιο σας από την τράπεζα. Τα κύρια στοιχεία που πρέπει να προσέξετε, είναι:

  • η σωστή περιγραφή του ακινήτου
  • η αναγραφή της τράπεζας ως δικαιούχου
  • ο προσδιορισμός της ασφαλιζόμενης αξίας του ακινήτου (αξία ανακατασκευής)

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει προσφορά για την ασφάλιση της ενυπόθηκης κατοικίας σας ενδεικτικά να σας ενημερώσουμε ότι το κόστος ασφάλισης είναι 1€ ανά Τετραγωνικό Μέτρο.!

Για παράδειγμα το κόστος ασφάλισης, με 30 καλύψεις επιπλέον των υποχρεωτικών, για μία κατοικία 80τμ είναι μόνο 80€ τον χρόνο.!

Για την διαδικασία ασφάλισης και για την όποια επιπλέον ερώτηση μην διστάσετε να επικοινωνησετε μαζί μας.!

Με ενδιαφέρει

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)