Ασφάλεια υγείας

Πίο προσιτή από ποτέ

 

Κοινωνική ή Ιδιωτική Ασφάλιση ;

 

Ζούμε στην εποχή που ο κρατικός μηχανισμός ολοένα και ελαττώνει τις παροχές προς τους πολίτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κινδύνων για κάθε συμπολίτη μας, κινδύνων οι οποίοι αν μας τύχουν θα επιφέρουν μία δυσάρεστη οικονομική απώλεια σε εμάς ή στο οικογενειακό μας περιβάλλον. Την ώρα που ψηφίστηκε στην βουλή το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, ένα νομοσχέδιο που καταργεί ουσιαστικά την επιλογή ενός ασφαλισμένου στον ΕΟΠΥΥ να έχει πρόσβαση έστω και με συμμετοχή στα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Διότι για να μπορεί πλέον να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει παραπομπή από Γιατρό Δημοσίου Νοσοκομείου.!

Αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος της αύξησης των πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων, παρατηρούμε μία στροφή της ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων και κυρίως προς την αγορά ασφαλειών Υγείας και Σύνταξης, εκεί όπου το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης είναι πλέον ξεκάθαρα αβέβαιο.

Μία από της σημαντικότερες ανασφάλειες των συμπολιτών μας και πελατών μου είναι: «Τι θα γίνει αν πάθω κάτι τα ξημερώματα.; αν αρρωστήσω.; αν πάθω ένα ατύχημα.; αν σταματήσω να εργάζομαι και να παράγω χρήματα για την οικογένειά μου.;» και προφανώς η απάντηση είναι γνωστή σε όλους μας.!

 

Η μόνη λύση σε αυτά τα ερωτήματα είναι πλέον μία, η Ιδιωτική Ασφάλιση.!

 

Τα αμέσως δύο επόμενα ερωτήματα των πελατών αρχικά πηγάζουν από τον φόβο του υψηλού κόστους αγοράς μίας παροχής και δεύτερον από την ανασφάλεια ενός επικείμενου κλεισίματος μίας ασφαλιστικής εταιρείας όπως πολλάκις έχουμε δει στο παρελθόν.

Στα δύο αυτά εύλογα και σημαντικά ερωτήματα μπορεί να απαντήσει μόνο ένας ευσυνείδητος και πάνω από όλα Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής.

Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι πως πλέον μπορεί με πάρα πολύ μικρό κόστος, για παράδειγμα μόνο με 1 ευρώ την ημέρα, να κάνει κάποιος ασφάλιση για την Υγεία και την Νοσοκομειακή Περίθαλψη έχοντας πρόσβαση σε όλα τα μεγάλα Ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού και στο δεύτερο η απάντηση είναι ότι υπάρχουν πλέον Ασφαλιστικές εταιρείες κολοσσοί, αξιόπιστες με επιχειρήματα. Στο δεύτερο ερώτημα έρχεται επιτέλους και η διασφάλιση της εποπτικής αρχής η οποία με την έναρξη του λεγόμενου «δεύτερου πυλώνα» έχει αυξήσει τα standard’s, έχει εντείνει τους ελέγχους και μας ενημερώνει σχετικά με το μέγεθος της επάρκειας κεφαλαίων των ασφαλιστικών εταιρειών. 

 

Ο Ασφαλιστικός  Σύμβουλος πλέον θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης όπως έως τώρα είναι ο Γιατρός ή ο Δικηγόρος μίας οικογένειας.!

 

24 ώρες το 24άωρο και 365 ημέρες τον χρόνο εκεί δίπλα στον πελάτη του, έτοιμος να απαντήσει στο τηλέφωνο για ότι τον χρειαστεί, αυτός που θα είναι δίπλα του στην δύσκολη στιγμή.! Είναι ένα πρόσωπο που είναι απαραίτητο, μακριά από την απρόσωπη συμπεριφορά της αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από Τράπεζες και Διαδικτυακών πωλήσεων που στο κάτω κάτω της γραφής δεν προσφέρουν πάντα, όπως οι περισσότεροι θεωρούν, πιο «φθηνά» προϊόντα τα οποία στην πλειοψηφία τους κρύβουν παγίδες που κανείς τραπεζικός υπάλληλος ή υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου δεν θα του εξηγήσει, τότε δυστυχώς χωρίς καμία βοήθεια θα νομίζει ότι ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης είναι αναξιόπιστος πράγμα που φυσικά θα συμβεί και με τον «μη επαγγελματία» ασφαλιστικό σύμβουλο.!

iatros asfaleia ygeias

Εκείνο το σημείο είναι κομβικό, εκεί θα πρέπει να ψάξει και να βρει τον κατάλληλο Ασφαλιστικό Σύμβουλο και όχι να παραιτηθεί των προσπαθειών.! Άλλωστε ένα αξιόλογο παράδειγμα είναι ότι αν δεν μείνουμε ευχαριστημένοι από την υπηρεσία ενός Γιατρού και ξανά-χρειαστούμε Γιατρό δεν θα θεραπευτούμε μόνοι μας αλλά θα ψάξουμε να βρούμε κάποιον καλύτερο.!

 

Ανάλυση αναγκών

 

Η ανάλυση των αναγκών και η διαχείριση σε δεύτερο χρόνο των κινδύνων ενός προσώπου είναι ό βασικός πυλώνας της έναρξης μιας σχέσης μεταξύ του Ασφαλιστή και ενός πελάτη. Το σημαντικό δεν είναι απλά να πουλήσω κάτι, το σημαντικό είναι να πουλήσω αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη.! Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε θα αισθανθεί «ασφάλεια» μόνο όταν έχει καταλάβει τι αγόρασε και για ποιόν ακριβώς λόγο έχει προβεί σε αυτή την ενέργεια. 

Μετά από 15 συναπτά έτη σε αυτό το επάγγελμα δημιουργώντας από ένα γραφείο στο Αιγάλεω, ένα δεύτερο πάλι στον τόπο όπου γεννήθηκα και ζώ και ένα τρίτο στην Ομόνοια, αναπτύσσοντας την συνεργασία με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς, έχοντας πλέον πάνω από 30 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα και κουβαλώντας την γνώση και την εμπειρία της πρώτης γενιάς, καθώς ο πατέρας μου ασκεί το ίδιο επάγγελμα από το 1987, έχω το θάρρος και την δύναμη να πω ότι κάνω και θα συνεχίσω να κάνω ότι το καλύτερο για τους πελάτες και τους συνεργάτες μου με βασικό όπλο την Ηθική και τον Σεβασμό προς αυτούς.

 

Ασφάλιση Υγείας, Πρόγραμμα Κάλυψης Δαπανών Νοσηλείας - Πλήρες Νοσοκομειακό Πρόγραμμα

 

Καλύψεις

Όρια

Ανώτατο όριο κάλυψης δαπανών ανά περιστατικό, ανεξαρτήτως αριθμού περιστατικών ετησίως

30.000 ή € 60.000

Ποσοστό κάλυψης δαπανών νοσηλείας στην Ελλάδα, στο Εξωτερικό & ΗΠΑ & Καναδά

90%

Θέση Νοσηλείας

Β’ (δίκλινο)

Δωμάτιο & Τροφή

μέχρι 500€ ημερησίως

Αμοιβές Χειρουργού & Αναισθησιολόγου

ΝΑΙ

Έξοδα αποκλειστικής νοσοκόμας, εντός νοσοκομείου (χωρίς όριο)

ΝΑΙ

Έξοδα χημειοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, ακτινοβολίες & αιμοκάθαρσης

ΝΑΙ

Αγορά & τοποθέτηση τεχνητών οργάνων

ΝΑΙ

Ετήσιος Οδοντιατρικός & Οφθαλμολογικός έλεγχος.

ΝΑΙ

Γενικό Αιματολογικό Check Up

ΝΑΙ

O.D.C για θεραπείες ή επεμβάσεις

ΝΑΙ

Επείγουσα Αερομεταφορά

ΝΑΙ

Ιατρική Βοήθεια, συντονιστικό κέντρο 24ώρες - 365ημέρες

ΝΑΙ

Ετήσια Μικτά Ασφάλιστρα

Ηλικία

0-18

19-24

25-29

30-34

35-39

40-44

45-49

50-54

55-59

30.000€ κεφάλαιο

Θέση Β

124

169

177

188

195

203

210

223

238

  Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει

60.000€ κεφάλαιο

Θέση Β

173

236

248

263

273

284

294

312

333

  Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει Με ενδιαφέρει

 

Εκπιπτόμενο ποσό: 300€ ετησίως (μόνο μία φορά κατ’ έτος) & Συμμετοχή ασφαλισμένου: 10% στα έξοδα νοσηλείας

Συμμετοχή άλλου ασφαλιστικού φορέα (δημόσιου ή ιδιωτικού): Εφ’ όσον ασφαλισμένος υποβάλλει τις δαπάνες πρώτα σε άλλο ασφαλιστικό φορέα (δημόσιο ή ιδιωτικό) & αποζημιωθεί από αυτόν με ποσό ίσο ή μεγαλύτερο της συμμετοχής του και του εκάστοτε εκπιπτόμενου ποσού, τότε η Εταιρεία θα του καταβάλλει το 100 % του υπολοίπου ποσού.

 

4.8181818181818 1 1 1 1 1 Rating 4.82 (11 Votes)